Az FIA már a Kínai Nagydíj alatt jelezte, hogy a felügyelők vizsgálni fogják Jenson Button és Pastor Maldonado ütközését: a McLaren angolja a célegyenes végén nézte el a féktávot, és lökte ki a Lotust. Button végül célba ért, Maldonadónak viszont fel kellett adnia a futamot.

“Amíg nem nézem meg a felvételeket, nem tudok túl sokat mondani az esetről. Sokszor minden teljesen más az autóból és a képernyőről, még meg kell néznem” – mondta Button még a leintés után. “Jót csatáztunk, de Jenson teljesen elnézte a féktávot, és még a DRS is nyitva volt az autóján. Szerintem hibázott” – vélekedett Maldonado.

Miután a felügyelők is többször megnézték az esetet, úgy ítélték meg, hogy Button hibája volt az ütközés, az angol emiatt öt másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott. Az ítélet a pontszerző helyek sorrendjét nem befolyásolta. “Azt hittem, lesz helyem elmenni, de rosszul mértem fel a helyzetet” – ismerte el később korrekten Button.

A stewardok Buttonéval megegyező büntetéssel sújtották a sereghajtó Manor spanyol újoncát, Roberto Merhit, amiért a futam végi biztonsági autós szakasz alatt nem lassított le megfelelően.