A Kínai Nagydíjon Fernando Alonso idén először ért célba a McLarennel, a spanyol pilóta csapattársa, a Pastor Maldonadóval ütköző Jenson Button előtt ért be a 12. helyen. A McLaren-Hondában ülő kétszeres világbajnokot a futam vége felé volt csapata, a Ferrari autói lekörözték, ez azért fájt neki.
“Nyilván ez nem a legjobb érzés, de tudjuk, hogy jelenleg ez a helyzet, viszont úgy gondoljuk, hogy nem marad így sokáig. Csak az első pár versenyről van szó.”


“Nagyon sok mindent tanultunk ma. Egy kicsit még mindig sötétben tapogatózunk az autóval, adatokra van szükségünk, hogy ki tudjuk hozni a maximumot belőle. Azzal, hogy ma mindketten célba értünk, sok-sok adatot is gyűjtöttünk, ami segíteni fog. A téli teszteken 12 körös volt a leghosszabb etapom, Malajziában 22 kört mentem, ma viszont befejeztem a versenyt, ami számomra is nagyon hasznos.”
Alonso úgy véli, ezen a hétvégén is fejlődött a McLaren:
“Úgy gondolom, hogy minden területen nagyon elégedettek vagyunk a fejlődéssel. Az autó minden hétvégén javul, az erőforrás, az aerodinamika, a megbízhatóság, minden egyre jobb lesz. Egyszerűen csak nagyon mélyről indultunk, ezért az első pár futam csak tesztelés ahhoz, hogy hamarosan már versenyképesek lehessünk.”