F1: A safety car vette el Räikkönentől a dobogót? 2 Kimi Räikkönen a Kínai Nagydíj időmérőjén hibázott, így csak a hatodik helyről indulhatott, de a rajt után azonnal kompenzált. Pár kanyar alatt megelőzte mindkét Williamst, és biztos távolságból követte Sebastian Vettelt, támadási pozícióba azonban nem tudott kerülni. A verseny vége felé, a gumispórolós szakaszban a finn megközelítette a négyszeres bajnokot, úgy érzi, a biztonsági autó nélkül támadhatott volna.

“Az elszúrt időmérő után nem olyan rossz eredmény ez” – kezdte Räikkönen. “A rajtom rendben volt, pár méter után ott voltam Sebastian mögött.”

“A verseny nem volt igazán izgalmas, ment a taktikázás ugyan, de a Mercedes ezúttal egyértelműen gyorsabb volt nálunk. Még mindig ők az etalon, de mi vagyunk a második legjobb csapat.”

“Ma akár harmadik is lehettem volna, a tempóm megvolt ahhoz, hogy megtámadjam és megelőzzem Sebastiant. A biztonsági autó nem jött jól, de ez van.”

“Egy jobb rajthellyel talán több esélyem lehetett volna, a tanulság tehát egyértelmű: jobb munkát kell végeznem, ha fel akarok állni a dobogóra.”