Hónapok óta húzódik Lewis Hamilton szerződéshosszabbítási ügye a Mercedesszel, Malajziára bejelentést ígértek, de ebből végül azóta sem lett semmi. A megállapodás elhúzódása már Hamiltont is kezdi zavarni, érezhetően kényelmetlenül érzi magát, amikor az ezzel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia.

A pletykák szerint a megállapodás akadálya, hogy Hamilton egyszerűen túl sok pénzt kér az aláírásért cserébe, annyit, amennyit a Mercedes nem akar fizetni.

“Szerintem sok pénzt érdemel” – mondta ezzel kapcsolatban Rosberg az El Mundónak. “De 200 millió dollárt én sem adnék neki!”

Ennyit Hamilton állítólag nem is kér, de három évre 150 millió dollárt (42 milliárd forint) azért így is szeretne, ez szezononként 50 millió dolláros (14 millárd forint) fizetést jelentene.

Hamiltont meg is kérdezték Sanghajban, hogy mit szólna hozzá, ha ezzel a legjobban fizetett Mercedes-alkalmazott lenne, a Daimler-elnök Dieter Zetschét is lepipálva. “Nem igazán tudom, hogy mit mondjak erre” – vonta meg a vállát Hamilton.

Toto Wollf csapatfőnök is igyekszik nyilvánosan nyomást gyakorolni Hamiltonra. “Ez a helyzet nem ideális” – fogalmazott Wolff. “A bizonytalanság nem jó a csapatnak.” Wolff szerint már csak apró részletekről megy a huzakodás.

“Egyszer el kell jönnie a pillanatnak – és pontosan ezt fogjuk tenni -, amikor le kell ülni és azt mondani, hogy ‘oké, ez az utolsó öt pont.’ Részletekről, apró részletekről van szó.”

“Mindenkinek megvan a maga értéke, amit tiszteletben kell tartani. A legjobb kompromisszumot kell megkötni.”