F1: Räikkönen miatt csalódott a Ferrari 2

Ahogy a Kínai Nagydíj szabadedzéseiből kiderült, a Ferrari Sanghajban is a második erőnek számít a Mercedes mögött, ezért az olasz csapatnál a 3-4. hely megszerzését várták a kvalifikáción.
Míg Sebastian Vettel hozta is, amit kellett, Kimi Räikkönen hibázott az utolsó Q3-as körén, így mindkét Williams eléje tudott kerülni, a finn csak a 6. rajkockából várja majd a startot. Nem volt elégedett.
“Rossz kört mentem az utolsó szett gumin, az első két kanyarban valahogy nem tapadt az autó hátulja. A köridőnek már ott lőttek is, utána csak igyekeztem menteni, amit lehet. Kiábrándító a pozícióm” – mondta a 2007-es bajnok.
A csapat technikai főnöke, James Allison sem volt túl boldog:
“Csalódottak vagyunk, hogy nem a 3-4. helyen végeztünk. Megvolt a tempónk hozzá, de ez van. Kimi a 6., de holnap azért lesz lehetőség az előrelépésre.”
A kérdésre, hogy Malajziához hasonlóan megpróbálkoznak-e esetleg valami eltérő, érdekesebb stratégiával, így felelt: “Itt öngyilkosság lenne az egy kiállás, gyakorlatilag tuti a kétkiállásos stratégia mindenki számára. Ez itt azért nem Malajzia, ezt láthatjuk. Majd meglátjuk, hogy alakul, de elsősorban az a cél, hogy a lehető legjobb versenyt fussuk, majd este kitaláljuk, mi legyen.”