Majdnem hajszálra ugyanazt autózta a két McLaren a Kínai Nagydíj időmérő edzésén, mindössze négy ezred volt Jenson Button és Fernando Alonso között, de egyikük sem jutott be a Q2-be. Előzetesen ez volt a cél a wokingiaknál, Alonso azonban nem tört össze, hogy nem sikerült.

“Nem jutottunk tovább, de ma is tettünk egy lépést előre” – mondta Alonso. “Ma már csak két tized hiányzott a Q2-höz, és az elejéhez is közelebb kerültünk.”

“Biztos vagyok benne, hogy hamarosan jönnek a jobb pillanatok. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy még mindig nem áll rendelkezésünkre a maximális teljesítmény.”

Buttont kicsit meglepte a McLaren kiesése. “Nem éreztem rossznak az autót” – nyilatkozta az angol. “Érdekes, hogy a jó egyensúly ellenére a köridő nem lett az igazi.”

“Sokat fejlődtünk ezen a hétvégén, de az időmérő most nem kedvezett nekünk. Az autó egyensúlyának örülök, remélhetőleg holnap lesz néhány csatánk az előttünk állókkal. Reméltük, hogy az időmérőn is megnehezítjük a dolgukat, de most nem jött ki a lépés.”