A Kínai Nagydíj első szabadedzésén a Mercedes pilótái még jelentős fölénnyel zártak az élen, de a délutáni gyakorláson Kimi Räikkönen már bő négy tizedre közelítette meg Lewis Hamilton csúcsát, a hosszabb etapokon pedig az ezüst nyíl jobb köridőkre volt képes, de a vörös autó tovább tudta életben tartani a gumikat. Újra veszélyes lehet a Ferrari.
“A mai nap egyértelműen jobb volt, mint a szepangi péntek. Végigcsináltam mindkét edzést, sokkal jobb helyzetben vagyok. A csapat nagyszerű munkát végzett az autó javításával, a balansz tekintetében sokkal jobb, mint a legutóbbi versenyen, és összességében is jónak tűnt” – mondta a címvédő Lewis Hamilton.


“Nem tudom pontosan, mennyit mentem az egyes keverékeken, de a hosszabb és rövidebb etapok is jónak tűntek. A közepes talán nem annyira jó, mint a lágy, de majd megnézem az adatokat, hogy lássam, hol állunk a többiekhez képest. A Ferrari azért megint nagyon közel volt hozzánk, ugyanolyan gyorsnak látszanak, mint Malajziában, szóval egyértelműen nyílt a verseny. Ugyanakkor úgy érzem, hogy tudunk még javulni és képesek leszünk előttük maradni.”
Nico Rosberg így beszélt a nap végén: “Nem rossz a helyzet. Az autónk nagyszerű, majd meglátjuk, pontosan hol is állunk. Azt hiszem, egy körön mi vagyunk a leggyorsabbak, de a versenytempót még meg kell vizsgálnunk, hogy rendben lesz-e vagy sem. Kimivel pár kanyarban versenyeztünk egy kicsit, kemény volt, de oké, rendben. Úgy gondolom, vasárnap is erre számíthatunk.”