A Mercedes február óta folytat érdemi tárgyalásokat Lewis Hamiltonnal a 2016-18-ra szóló hosszabbításról, de megegyezés csak nem akar megszületni, egy hónapja “hamarosan” végeznek.
A Merci másik versenyzője, Nico Rosberg is kíváncsi, mi lesz a vége: “Igen, képben vagyok a helyzettel, hiszen a tárgyalások tétje, hogy jövőre ki lesz mellettem a garázsban” – mondta a Die Weltnek.
Bár elvileg adódhat üresedés a Ferrarinál – Kimi Räikkönen szerződése lejár az év végén -, és ezt talán fel is használja Hamilton az alkupozíciója javítására, a többség úgy véli, hogy az angol marad a Mercedesnél, de tárgyalások így sem mennek simán. A címvédő ezzel együtt cáfolta, hogy komoly nézeteltérések lennének közte és a csapat között.


“Mindenkit biztosíthatok, hogy nem ez a helyzet. Nyilván a csapat is akar bizonyos dolgokat, és én is, és egyelőre nem sikerült megegyezni. De kétségem sincs afelől, hogy végül sikerülni fog” – nyilatkozta Sanghajban a menedzser nélkül, egyedül tárgyaló kétszeres bajnok.
A fő akadály valószínűleg a fizetés kérdése, Hamilton korábbi mclarenes csapattársa, Jenson Button pedig arra figyelmeztet, hogy honfitársának nem szabadna túl messzire mennie.
“Trükkös a helyzet, amikor egy ennyire versenyképes csapatról van szó, ő pedig nyilván többet kér az eddiginél. A csapat mondhatja, hogy miért fizetnénk ennyit, nélküle legfeljebb majd egy másik pilóta nyeri meg a futamokat helyette” – magyarázta a veterán, hozzátéve, hogy Hamiltonnak mindenképp érdemes maradnia a helyén.
“Nem fog örökké nyerni a Mercedes, de most érdemes maradni. Jól érzi magát a csapatnál, Lewis számára ez fontos.”