Az 1,1 kilométer hosszú hátsó egyenes miatt alacsony leszorítóerejű beállítást választott a Red Bull a Kínai Nagydíjra, ez és az előző verseny óta még jobban gatyába rázott Renault-motor harmadik helyet hozott Daniel Ricciardónak a második szabadedzésen.

A Red Bull több fejlesztéssel is készült a versenyre, az ausztrál szerint egyelőre minden jól alakul. “Egyértelműen pozitív napon vagyunk túl. Több kört tettünk meg, sok adatot gyűjtöttünk. Mindkét gumival, illetve a rövid és hosszú etapokkal is elégedettek lehetünk” – mondta Ricciardo, aki a hosszú etapos tempója alapján a Ferrarinak is okozhat fejtörést vasárnap.

“Felszereltünk néhány új elemet az autóra, úgy tűnik, mindegyik működik. Jobb érzés vezetni az autót, jobban érzem a tapadást is, egyszerűen érezni az előrelépést. Úgy érzem, ez egy jó hétvége lehet.”


Míg Ricciardo elégedett volt, Danyiil Kvjat autóján újabb fékhiba jelentkezett, pedig erre a versenyre a Red Bull máris visszahozta korábbi beszállítóját, a Brembót. Az orosz tíz megtett körrel is hatodik lett délután.

“Kivizsgáljuk, mi történt a fékekkel” – nyilatkozta Kvjat. “Képtelen voltam megállítani az autót, többet kell megtudnunk erről a hibáról.”

“Addig a pillanatig minden remekül ment a második edzésen, kár, hogy nem tudtam hosszabb etapot futni. Úgy tűnik, a fejlesztéseink remekül működnek.”