Az 5,451 kilométer hosszú pálya vonalvezetése egyszer sem változott, ugyanazon a nyomvonalon versenyez a mezőny, mint 11 éve. Mindössze egyszer fordult elő, hogy egy pilóta megszerezte a pole-t, a futamgyőzelmet és a leggyorsabb kört, ez Lewis Hamilton volt 2008-ban. A Grand Slam ugyanakkor nem jött össze az angolnak, mert a verseny három körében akkori mclarenes csapattársa, Heikki Kovalainen állt az első helyen.

Hamilton háromszor nyert Sanghajban, négyszer állt a pole-ban és hat dobogója van – ez mind rekord. A futam történetében övé az első helyen töltött legtöbb versenykör is. Hamilton tavaly is nyert, de most ellene szól, hogy még senkinek sem sikerült két egymást követő évben győznie.


A McLaren, a Mercedes és a Ferrari két jelenlegi pilótáján kívül a Force India mindkét versenyzője, Nico Hülkenberg és Sergio Perez is kezdett már az első helyen versenykört Sanghajban, de végül 2012-ben és 2013-ban sem zártak az első nyolc között.

A legszorosabb verseny az első Kínai Nagydíjon volt, akkor Rubens Barrichello mögött alig több mint egy másodperces hátránnyal ért célba Jenson Button. Ez volt az utolsó alkalom, amikor Barrichello futamot nyert a Ferrari színeiben.

A legrosszabb rajtpozícióból Michael Schumacher tudott nyerni, 2006-ban a hatodik helyről győzött a német, a pole-ból egyébként mindössze hatszor nyerték meg a versenyt. Az utolsó öt futamból ez éppen Hamiltonnak (2014) és Nico Rosbergnek (2012) sikerült. A Ferrari 2004 óta (Barrichello) nem volt pole-ban Kínában, mégis az olaszoké a legtöbb győzelem néggyel.

A Kínai Nagydíj időmérője szombat reggel 9.00-kor, a vasárnapi verseny 8.00-kor kezdődik.