A McLaren a Kínai Nagydíj szabadedzésein javulást mutatott fel, délután Fernando Alosno a 12., Jenson Button pedig a 10. idővel zárt Sanghajban. A helyezés egyelőre nem reprezentatív, de az biztos, elégedettek voltak.


“Azt kétlem, hogy a Q3-ba érhetnénk, realistán kell néznünk, szombatonként, az időmérőre a többiek még feljebb tekerik a motort. Láthattuk Ausztráliában és láttuk Malajziába is, szóval, nem hiszem, hogy a Q3 lehetséges lenne számunkra. Holnap egyértelműen a Q2 a cél, aztán pedig a pontszerző helyekhez közelebbi célba érés a versenyen” – mondta Alonso.
Button egyetértett: “Igen, a Q2 a reálisabb, egyértelműen az, persze ki tudja, mi lesz holnap.”
“Elég jónak tűnt az autó, de ezt az is magyarázhatja, hogy nekünk sikerült kihozni belőle a maximumot, míg másoknak talán még nem. De akkor is, jó vezetni, főleg a lágy gumikon. Az egykörös tempónk jobbnak tűnik, mint a hosszabb etapok, ami pont a fordítottja annak, ami Malajziában volt. Szerintem holnap tudunk még ezen is javítani. A mai helyezéstől függetlenül jónak tűnik az autó, várom a hétvége folytatását” – magyarázta a 2009-es bajnok. 
Az idei második versenyhétvégéjét kezdő Alonso szerint határozott és folyamatos a fejlődés, ezt kell fenntartaniuk.
F1: Alonsóéknak a Q2 a cél 3


“Nagyon pozitív volt ez a péntek, mindkét edzést élveztem. Délelőtt végigvittük az aerodinamikai programot, délután pedig a beállításokra koncentráltunk. Az össze ide hozott fejlesztés úgy viselkedik, ahogy reméltük, segítségükkel közelebb is kerültünk a középmezőnyhöz. Nagyon biztató, hogy egyértelműen a jó irányba haladunk, a kérdés csak az, hogy mikor leszünk igazán versenyképesek.”
“Nyilván mi jóval mélyebbről indultunk a szezon elején, így könnyebb is gyorsan fejlődni, de csapat tényleg minden erejével a javulásra koncentrál, igazán lenyűgöző.”