A két héttel ezelőtti malajziai gatyarohasztó hőség és páratartalom után most sokkal emberibb körülmények között folytatódik a Forma-1-es világbajnokság Kínában.


A hét elején még kimondottan hűvös, tizenpár fokos körülményekről szóltak a hírek,de az egyre pontosabb előrejelzések alapján sokkal inkább az “enyhe” jelző lesz a megfelelő. Pénteken, az edzések napján felhős ég, és maximum 16 Celsius fok várható a sanghaji pályán, de szombatra már 17-18 fokot, a vasárnapi versenyre pedig elszórtan felhős, 20-21 fokos időt valószínűsítenek.
A Kínai Nagydíj szervezői idénre több apró módosítást is végrehajtottak a pályán, a zárt láncú iparikamera-rendszert HD-minőségre fejlesztették, a bokszutca bejáratánál a marshalokat védő kerítést szereltek fel, a legfontosabb viszont, hogy leaszfaltozták a bokszutca bejáratára fordító kis kanyar bukóterét.
A futam 2004-es indulása óta a minisóderágy többször is kifogott már a versenyzőkön: tavaly Pastor Maldonado ment ott a gumifalnak, előtte Sergio Perez járt rosszul, de a legnagyobb vesztes egyértelműen Lewis Hamilton volt, aki 2007-ben akadt el ott, és dobott el 10 pontot, amikor két fordulóval a vége előtt szép előnnyel vezette a bajnokságot újoncként. 
F1: Eltüntették a sanghaji halálcsapdát 3