Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után nagy szópárbaj indult a Red Bull és motorszállító partnere, a Renault között. A csapat a gyenge szereplést igyekezett teljes mértékben a franciákra fogni, ahonnan hazugozással vágtak vissza, felemlegetve, hogy a Red Bull egész autója el lett fuserálva.

A tavaly három futamon is győztes Daniel Ricciardo a Renault-val ért egyet, bár a nyilatkozat része lehet annak a megállapodásnak is, amelyet a Red Bull és a Renault kötött egymással arról, hogy mostantól nem tépik egymás haját nyilvánosan.

“Az egész csomag problémás” – jelentette ki Ricciardo. “De ez azt jelenti, hogy több területen van lehetőségünk előrelépni.”

Ricciardo jelenleg a nyolcadik a vb-összetettben, tavaly a harmadik helyen zárt. “Vegyük úgy, hogy nagy kihívás előtt állunk. A szezon még nagyon az elején jár, sok minden változhat. Türelmesnek kell lennünk.”

Ricciardót Malajziában lekörözte tavalyi csapattársa, Sebastian Vettel. “Ezen egy kicsit meglepődtem. Láttuk a teszteken, hogy a Ferrari jó, de valószínűleg senki nem várta, hogy már a második versenyen legyőzik a Mercedest.”

“De ez legalább annak a jele, hogy a Mercedes nem verhetetlen, és ez jó a sportnak.”