A tinédzser pilóta márciusban kötött szerződést a Van Amersfoort Racing holland csapattal azok után, hogy tavaly világ- és Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett korosztálya gokartviadalain.

F1: Nem hagyják élni Schumacher fiát 2 Kattints a képre, és nézd meg fotóinkat Schumacher F4-es tesztjéről!

Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm előre kikötötte, hogy Mick nem fog nyilatkozni a németországi Oscherslebenben zajló tesztelés csütörtöki zárása után, pedig német lapok szerint legalább száz újságíró van a helyszínen. 

“Ne feledjük, egy épp csak 16 éves fiúról van szó. Nagyon sok új tapasztalatot szerez majd idén, miközben igyekszik majd a maximumot nyújtani. Természetesen mindenkit önmérsékletre intek, hogy Mick tényleg a jó teljesítményre koncentrálhasson” – idézte Kehmet az AAP hírügynökség.

A 2013-as síbalesete után lábadozó Schumacher szintén gokarttal kezdte karrierjét, a balesetéig fia pályafutását is egyengette. A Forma-4 a Forma-3-nál olcsóbbnak szánt, tavaly indított, de egyelőre csak különálló nemzeti bajnokságok formájában létező formaautós bajnokság.
Az ADAC Forma-4-ben a Tatuus által gyártott autókat használnak, a motorok 1,4 literes turbók az Abarth (Fiat) felkészítésével. A német szériába 2015-re 18 csapat összesen 42 fiatal pilótát nevezett, a kis Schumacher csapattársa a Van Amersfoort Racingnél az F1-es sztártervező fia, Harrison Newey lesz. A nyolcfordulós bajnokság április 25-26-án Oscherslebenben indul.