Sokakhoz hasonlóan Bernie Ecclestone is nagyon aggódik a Forma-1 jövőjéért, bár ha valaki, ő aztán tehetne róla, hogy másképp menjenek a dolgok. Max Mosley korábbi FIA-elnök szerint a bevételek elosztásával, Ecclestone szerint a motorokkal van baj.

“Nem fogom tétlenül nézni, hogy a Forma-1 elpusztítsa magát csak azért, mert néhány ember hibát követett el” – mondta Ecclestone. “Kár volt lecserélni a V8-asokat: a rajongók hangerőt akarnak, a csapatok alacsonyabb költségeket. És még a versenyek is jobbak voltak.”

A változtatáshoz egyhangú támogatás kellene a csapatok részéről, de erre esély sincs, a most élen álló Mercedes részéről különösen nincs meg az akarat a változtatásra.

“Számunkra a jelenlegi technológia a befektetésünk fontos részét képviseli” – magyarázta Toto Wolff csapatfőnök. “A marketing stratégiánk a hibrid technológiára koncentrál.”

“Egyébként sem olyan nagy a baj, a Ferrari nagyot lépett előre. Még mi vagyunk a mérce, de a többiek is egyre közelebb kerülnek hozzánk.”

Ecclestone haragszik Wolffra az önfejűsége miatt. “Totónak majd szépen belevéshetik a sírkövébe, hogy ‘segítettem megölni a Forma-1-et.’ Nem egyedül csinálta, de nagyban hozzájárult.”

“Megpróbálok beavatkozni, és meggyőzni az FIA-t. Ha bizonyos emberek panaszkodni akarnak, csak panaszkodjanak, de garantálom, hogy mi nyerünk. Ötven év munka után nem hagyom, hogy az F1-et elpusztítsa az önzőség.”