Ha az összeesküvés-elméleteket, a szándékosságot elvetjük, akkor a Mercedest komoly hideg zuhanyként érhette, hogy a főszponzor miatt egyik hazai versenyüknek számító Maláj Nagydíjon Sebastian Vettel a Ferrarival elverte az ezüst nyilakat.


A szepangi kudarc után a címvédő csapatnál “felébredtek”, és immár valódi küzdelemre készülnek.
“Láttam egy cikket arról, hogy a Ferrari jelentősen megemeli a költségvetését. Meggyőződésünk, hogy nekünk is megvan mindenünk, az erőforrások, a szakemberek, jó helyzetben vagyunk. Csak higgadtnak kell maradnunk, folytatni a fejlesztéseket, és a tervezettnél egy kicsit előbb kell bevetnünk a fejlesztéseket”- idézte a csapatfőnök Toto Wolffot az Agi.it. 
“Ne legyünk szélsőségesek. Melbourne-ben szélsőség volt, hogy mindenki arról beszélt, a Mercedes mindent megnyer majd idén, és senki nem lesz képes felzárkózni. Két héttel később már arról beszéltek, hogy véget ért egy korszak. De ha új korszak is kezdődik, érdemi versennyel, akkor készen állunk rá, sőt örömmel fogadjuk a kihívást.”
“Malajzia után azért volt min gondolkodnunk” – magyarázta immár a csapat hivatalos előzetesében az osztrák. “Az F1 szempontjából lehet, hogy jó volt az eredmény, de számunkra ébresztőt jelentett. Nem szabad, hogy rendszeresen legyőzzenek minket, és annak ellenére, hogy mindkét autónk a dobogón végzett, azért alaposan átnézünk minden területet, hol lehetett volna jobban teljesíteni.”
Mercedes: Megvannak a fegyvereink 3


“Az ellenfelünk fokozatot váltott, úgyhogy nekünk is ezt kell tenni. Ahogy már Melbourne-ben is mondtuk, egész éves csatára készülünk, és minden lehetőséget maximálisan ki kell használnunk. Kínában jön az újabb lehetőség, a pálya eddig kedves volt hozzánk. Lewisnak nagyon szép eredményei vannak (Sanghajból), Nico pedig ott lépett be a futamgyőztesek klubjába (2012-ben). Megvannak a fegyvereink, a hétvégén a lehető legjobban kell majd használnunk őket.”