A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon és azt követően minden korábbinál jobban elmérgesedett a viszony a Red Bull és a Renault között, a csapat a tavalyinál is versenyképtelenebb motort szapulta, míg a francia gyártó azzal vágott vissza, hogy a partnernél hazudnak, valójában az autó is rossz. 


A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko azt állítja, mostanra lezárták a vitát, és igyekeznek csak arra koncentrálni, hogy 2015-ben előrébb léphessenek:
“Az elhangzott kritikákat az érthető indulatok szülték, sőt, a nyilatkozatok talán nem is voltak durvák, Cyril (Abiteboul, Renault-főnök) eredeti, francia szavait a fordítás tette erősítette fel” – utalt a hazugozásra.
“Összeültünk a Renault-val, és megbeszéltük, hogyan folytassuk a munkát az idény további részében. Nem imádjuk egymást, de működőképes motorra van szükségünk. A jelenlegi szabályok mellett lehetetlen felzárkózni az élmenőkhöz, de korábban is képesek voltunk nyerni úgy, hogy nem a miénk volt a legerősebb motor. Ugyanakkor láthatjuk, hogy mire volt képes a Ferrari. A Renault mérnökei szerint az idény végére mi is elérhetjük ezt a szintet, és akkor az élmezőnyben küzdhetünk megint.”
“Úgy döntöttünk, hogy félretesszük a vitát és a közös munkára koncentrálunk, hogy sikerüljön kimászni a mostani helyzetből” – magyarázta a Servus TV adásában Marko.