F1: Tárgyalnak az Olasz Nagydíj megmentéséről 2 Bernie Ecclestone az Olasz Nagydíj jelenlegi szerződését nemrég “kereskedelmi katasztrófának” nevezte, és figyelmeztette a szervezőket, hogy a sport minden további nélkül hátat fordít Olaszországnak 2016 után, Monzával sincs kivételezés. A helyi politikai fejlemények is veszélyeztetik a futam életképességét, eltöröltek például fontos adókedvezményeket.

Ecclestone az idei naptárból már szívfájdalom nélkül kihajította a Német Nagydíjat. “A német futam törlését valahogy úgy értékelhetjük, hogy a pohár félig tele van, de félig üres” – vélekedett Capelli.

“Félig üres, mert a Mercedes a világbajnok, van egy Sebastian Vettel, aki futamot nyert a Ferrarival, a Német Nagydíjnak mégis annyi.”

“Félig tele van viszont azért, mert a futam törlése miatt talán sokan jönnek hozzánk azok közül, akik Németországba mentek volna. Remélem, hogy újra meg tudjuk tölteni a lelátókat.”

“De a legfontosabb feladat, hogy leüljünk Ecclestone-nal, és meggyőzük arról, hogy gondolja meg magát Monzával kapcsolatban. Eddig nem nagyon akart figyelni ránk.”

Capelli a jövő hónapban elutazik a Monacói Nagydíjra, ahol személyesen tárgyal majd Ecclestone-nal.