F1: A Ferrarinak nem hiányzik Alonso 2 Fernando Alonso öt sikertelen év után elhagyta a Ferrarit, tavaly már futamot sem tudott nyerni a spanyol. Távozása után azonnal jobb lett az autó, Sebastian Vettel máris győzni tudott vele a Maláj Nagydíjon.

Az elektromos Forma-E sorozatban már saját csapatot vezető Jarno Trulli szerint a Ferrari nem is fogja hiányolni a spanyolt. “Sebastian frissességet hozott a csapathoz, amely korábban elillant a Fernandóval való nem túl jó kapcsolat miatt” – magyarázta Trulli, aki a Renault-nál Alonso csapattársa volt.

“Dolgoztam Fernandóval, és megerősíthetem, hogy nehéz vele a közös munka. Most, már csapatvezetőként is inkább Vettelt szerződtetném.”

Trulli nem gondolta volna, hogy a Ferrari már Malajziában nyerhet. “Egy petákot sem tettem volna erre a szezon előtt. Az alapok jók, innen elkezdhetik szorongatni a Mercedes nyakát. A következő futam azért többet mond majd az erőviszonyokról.”

A technikai igazgató James Allison szerint a Ferrari tavalyi kivéreztetése is szükséges volt a csapat előrelépéséhez. Több vezetőt is lecseréltek, csapatfőnököt kétszer váltott az istálló, és az elnök sem maradhatott a helyén.

“Az ilyen változtatásokat nem lehet könnyen végrehajtani, ezeket sem volt egyszerű. A hosszú távú versenyképességünket tartottuk szem előtt” – magyarázta Allison. “Olyan emberekre volt szükségünk, akikre lehet építeni a jövőt, akikkel hónapról hónapra erősebbek lehetünk.”

“Meggyőződésem, hogy a következő hónapokban és években sokat fogunk profitálni ezekből a változtatásokból, azonnali eredmény nyilván nem várható. De jó úton járunk.”