F1: A Mercedes véget vethet az egyenlősdinek 2 A Ferrari meglepő győzelmet aratott a Maláj Nagydíjon, de Sebastian Vettel hiába futott remek tempót, a sikerhez kellett a hőség és a Mercedes is. A fölényétől kissé talán elkényelmesedett istálló taktikailag nem állt a helyzet magaslatán, Toto Wolff csapatfőnök szerint az egész verseny ébresztőt jelentett a Mercedes számára.

“Nem nyújtottunk valami jó teljesítményt rádiózásban sem” – ismerte el Toto Wolff csapatfőnök. “Volt néhány őrült üzenetünk.”

Wolff szeretné felgyorsítani a csapatnál zajló fejlesztési munkát a Kínai Nagydíjra, emellett komoly stratégiai elemzések is lesznek Brackleyben. A Mercedes alapelve eddig az volt, hogy az egyenlőség jegyében mindkét versenyzője stratégiája ugyanaz, azzal a megkötéssel, hogy a versenyben élen álló cserélhet először kereket.

“Lehet, hogy a jövőben meg kell hoznunk néhány olyan döntést, amelyek népszerűtlenek lesznek a német vagy az angol szurkolók körében” – utalt Wolff arra, hogy a stratégiák esetleges megosztásával mindig a győzelemre mehet a csapat.

David Coulthard szerint is sok mindent kell átgondolnia a Mercedesnek. “Ez egy új teszt a Mercedes vezetése számára, de a lendület még mindig velük van” – vélekedett a skót.