F1: A Renault-t is felpörgette a Ferrari győzelme 2 Ugyan a Maláj Nagydíj sem kerül arany betűkkel a Renault történelemkönyvébe, a franciák máris megtalálták a pozitívumokat a futamban. Toro Rosso, Red Bull sorrendben a négy utolsó pontszerző hely lett a Renault-é, a gyártóra azonban ösztönzőleg hat Sebastian Vettel és a Ferrari győzelme.

Cyril Abiteboul ügyvezető szerint az ausztráliai teljesítményhez képest sokat sikerült előrelépni, bár Daniel Ricciardo ismét kört kapott a győztestől.

“Azt mondtuk Melbourne után, hogy reagálnunk kell a problémákra, de semmit nem szabad túlreagálnunk” – magyarázta Abiteboul. “Az intézkedések, amelyeket az idénynyitó után végrehajtottunk, máris hatásosnak tűnnek.”

“Motorteljesítmény szempontjából sokkal inkább ott tartunk, ahol már Ausztráliában kellett volna. A megbízhatóság alapvetően jó volt, ahogy lennie is kell, a vezethetőség terén végrehajtott módosításaink pedig lehetővé tették a csapatoknak, hogy a beállításokkal is tudjanak foglalkozni.”

“A Ferrari nagyszerű munkát végzett az elmúlt hónapokban, megmutatták, hogy a Mercedes utolérhető, ha minden összeáll. Most a saját munkánkra kell koncentrálnunk, a versenyek között olyan keményen dolgozva, amennyire csak lehetséges.”