F1: A Hondának több segítség kell a McLarentől 2 A McLaren és a Honda is keményen dolgozik azért, hogy újra sikeres csapatot építsenek fel közösen, a közös munka elején természetesek a nehézségek. Noha Malajziában már jobbnak tűnt a csapat tempója, egyik autó sem jutott el a célig, Fernando Alonso és Jenson Button két különböző hiba miatt estek ki.

“Csapatként olyan kilencven százalékosak vagyunk jelenleg” – ismerte el Eric Boullier csapatfőnök, hogy vannak még nehézségek. “A maradék tíz százalék abból adódik, hogy két teljesen különböző kultúrát kell összehangolnunk.”

Noha ilyesmi már nem fordulhat elő, az El Pais felidézett egy esetet az első, jerezi tesztről, ahol a McLaren és a Honda emberei annyira nem értették meg egymást, hogy kétszer is beindították úgy a motort, hogy nem volt benne olaj.

“A Honda felismerte, hogy több segítségre van szüksége tőlünk. Nem magával a motorral, hanem a kommunikációval és a körítéssel kapcsolatban.”

Alonso mindenesetre optimista, hisz a közös munka sikerében. “A kiállásom előtt egy Red Bull-lal és egy Toro Rossóval harcoltam, miután megelőztem Sergio Perezt. Három nappal ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna.”

“Egy kicsit minket is meglepett, hogy képesek voltunk harcolni a többiekkel. Még nem tudom pontosan, mi történt az autóval, de egy normális téli tesztszezonban megtaláltuk volna ezeket az apró hibákat.”

“A visszatérés nem volt könnyű ebben a melegben, megviselt a hőség, de gond nélkül képes lettem volna befejezni a versenyt. Egy kicsit többet kell edzenem Kína előtt, mert a kanapén való ücsörgés nem volt éppenséggel a legjobb felkészülés.”

“Türelmes vagyok, az elejétől fogva tisztában voltam azzal, hogy ha újra nyerni akarok, valami másba kell belefognom. Meg fogjuk csinálni közösen a Hondával!”