F1: Alonsóék jó képet vágnak a kettős kieséshez 2 Egyik McLaren sem jutott el a célig a Maláj Nagydíjon, Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnak is az erőforrással kapcsolatos hiba miatt kellett feladnia a versenyt. Buttont turbóhiba miatt hívták ki a bokszba, Alonsónál az ERS hűtésével támadt probléma.

A McLaren tempója annyiból biztatónak tűnt a kiállásokig, hogy nem légüres térben autókáztak, különösen Buttonnak voltak ígéretes csatái.

“Ma már másokkal versenyeztünk, egyértelműen közelítünk a riválisokhoz” – mondta Button. “Az utolsó etap különösen szórakoztató volt, nagyon élveztem.”

“Jól látszik, mik az erősségeink és a gyengéink, ezek különösen a Force Indiával összehasonlítva szembetűnőek. De már bátran mérhetjük magunkat a Sauberhez és néhány gyorsabb autóhoz is.”

“Fontos dolog, hogy végre másokkal harcolunk, versenyzőként ezt élvezzük. Versenyről versenyre közelebb kerülünk a többiekhez, az eredmény helyett jelenleg az adatgyűjtés fontosabb.”

Miközben előző autójával Sebastian Vettel megnyerte a futamot, Alonso újabb hiba miatt volt kénytelen magyarázkodni, de próbált jó képet vágni hozzá.

“A versenytempónk jobb volt, mint amire számítottam” – fogalmazott Alonso. “Tudtunk menni a mezőnnyel, a Red Bullt utol is értük a kiállások előtt. Ez kellemes meglepetés volt.”

“Talán egy pontot ma elcsíphettünk volna. Az igazán pozitív dolog, hogy együtt tudtunk menni a többiekkel, nem mi küzdöttünk egymással az utolsó helyeken. Ez volt az első lépés, amit meg kellett tennünk.”