F1: A Mercedesnek nem volt esélye Vettel ellen 2 Sebastian Vettel nem kizárólag a harmadik körben beküldött biztonsági autó miatt kialakult kavarodásnak köszönheti Malajziában aratott győzelmét. A némi meglepetésre legyőzött Mercedes vezetői úgy vélik, a német valóban megérdemelt győzelmet aratott.

“Mit is mondtam mindig a Ferrariról? Hogy türelem” – mondta Lauda, aki 1975 és 1977 között két vb-győzelmet aratott a Ferrarival. “Meglepett a Ferrari verseny végén mutatott tempója, Vettel lenyűgöző munkát végzett. Verhetetlenek voltak.”

“Kifogástalan volt a boksztaktikájuk, és Vettel tempója is óriási volt. A saját munkánkat elemeznünk kell, de nem hiszem, hogy a Ferrari stratégiájával nyerhettünk volna. Gyorsabbak és jobbak voltak, kalapot kell emelnünk előttük.”

“Ha csak a mai versenyt nézzük, a Ferrari vb-esélyesnek látszik, de azért várjuk meg, hogy mi történik Sanghajban.”

Toto Wolff csapatfőnök véleménye is hasonló. “Olyan nincs, hogy valaki állandóan nyer” – vélekedett Wolff. “Sebastian teljesen megérdemelte a győzelmet, az F1 szempontjából ez remek nap volt.”

“Ami azt illeti, Sebastian egészen fantasztikus tempót diktált a két közepes szett gumiján. Nem vagyok benne biztos, hogy mi képesek lettünk volna ugyanerre. Nagy csata volt, kijózanító pofont kaptunk.”