F1: Ricciardo mindent kihozott a Red Bullból 2 A Red Bull mindkét autója bejutott a Q3-ba az esős malajziai időmérőn, és ha már ott voltak, el is hozták a negyedik, ötödik helyet. Daniel Ricciardo néhány tizeddel előzte meg csapattársát, Danyiil Kvjatot, ezzel a tavalyi Szingapúri Nagydíj óta először került a második sorba.

“A negyedik hely volt a maximum, amit ma elérhettünk” – örvendezett Ricciardo. “Jó régen volt már, amikor utoljára a második sorban voltam. A körülmények segítettek nekünk, szárazon legfeljebb az ötödik hely lehetett volna a miénk.”

A pozícióknak örülhet ugyan a Red Bull, az időknek viszont nem annyira: Ricciardo 1,7, Kvjat 2,1 másodpercet kapott Lewis Hamiltontól. “A Mercedesszel szembeni hátrányunk még mindig elég nagy, de Sebastiantól is majdnem ugyanannyit kaptunk.”

“Nagyon úgy tűnik, hogy remek autójuk van, szívesen lennénk mi is közelebb. Pozitív ugyanakkor, hogy a nehéz körülmények között is meg tudtuk előzni a Williamst.”

“Tény, hogy Melbourne óta sikerült előrelépnünk, lépésről lépésre közelítünk. A gumikopás holnap döntő lesz, elképzelhető egy háromkiállásos verseny is.”