F1: Alonso már a pole-ról álmodozik 2 Közelebb került a középmezőnyhöz a McLaren Malajziában: ugyan mindkét pilótája kiesett a Q1-ben, ezúttal már csak néhány tized hiányzott a továbbjutáshoz. Fernando Alonsót egészen feltüzelte ez a felzárkózási tempó.

“Ausztrália után többé-kevésbé pontosan tudtuk, hol állunk” – kezdte Alonso, aki a kiesés után mosolyogva szállt ki az autóból. “Malajzia előtt úgy tűnt, hogy sokkal rosszabbak vagyunk, mint gondoltuk, de végül sikerült sokat javítanunk.”

“Azok a lépések, amelyeket végrehajtottunk, tényleges előrelépést hoztak. Bízom benne, hogy ez volt az utolsó interjúm, amelyet a Q1 után adtam.”

“Ha kéthetente fejlődünk másfél másodpercet, ahogy most, három-négy verseny múlva már a pole-ban leszünk. Mivel jelenleg le vagyunk maradva, természetes, hogy a fejlesztési tempónk elég gyors.”

Jó hangulatban nyilatkozott Jenson Button is. “Ha egy versenyző beül az autóba, és csak 17. lesz, akkor természetesen kissé csalódott” – mondta az angol. “Ha azonban a fejlődésünket nézzük, azt mondhatjuk, hogy sokat léptünk előre.”

“Jóval közelebb kerültünk a mezőnyhöz, mint Ausztráliában voltunk, az pedig külön biztató, hogy a versenytempónk jobb az időmérősnél. Elégedettnek kell lennünk azzal, amit itt elértünk, de még hosszú út áll előttünk.”