F1: Hamilton elájult a Ferrariktól 2 Lewis Hamiltonnak nem volt könnyű napja Malajziában, az első szabadedzést szinte teljesen ki kellett hagynia motorjának szívóoldali meghibásodása miatt. Noha a Mercedesnek sikerült csere nélküli megoldást találnia, Hamiltonnak telemetriai gondjai is voltak, illetve a leváltásokra is panaszkodott, de az első helyet így is megszerezte.

“Lenyűgöző munkát végeztek a srácok, hogy ennyi idő alatt újjá tudták építeni az autót, és újra életre keltették a motort. Nagy köszönet nekik” – hálálkodott Hamilton. “Itt, ahol a forróság miatt a gumikkal és minden egyébbel sok a munka, különösen fontos volt, hogy pályára mehessek.”

“Az elvesztegetett idő kicsit hátráltatta a felkészülésemet. Szerencsére tudtam futni néhány kört és egy hosszabb etapot is az edzés végén, de a beállításokkal nem nagyon tudtam foglalkozni, csak vezettem, ami van.”

“A köröm nem volt különleges, biztos vagyok benne, hogy tudok még javítani rajta. A Ferrarik nagyszerűnek tűnnek, tényleg jók, egészen meglepő időket futottak. Meglátjuk, hogy folytatódik-e a trend a hétvége további részében is.”

Nico Rosberg az első edzéssel elégedett volt, a másodikkal nem annyira. “A délelőtt jól sikerült, délután viszont nem ment igazán az opciós gumikkal, ennek még ki kell derítenünk az okát” – így a német. “Összességében nehéz nap volt a csapat számára, Lewis autójával műszaki gondok voltak, így sok időt elvesztegetett.”

“A körülmények elképesztőek, a hőmérséklet már-már hihetetlenül magas. Nekünk versenyzőknek és az autóknak is alkalmazkodniuk kell ehhez, ami nagy kihívás. Ahogy Lewis is mondta, a Ferrari ismét erősnek tűnik, érdekes hétvége előtt állunk.”