F1: Igazságtalanul támadják a Mercedest 2 A Mercedes kettőse sima győzelmet aratott az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, Sebastian Vettel 34 másodperces hátránnyal kocogott be harmadiknak. Az eredmény alapján sokan máris leírták a szezont, de Nico Rosberg szerint nem igazságos azt állítani, hogy nőtt a Mercedes előnye.

“Semmi alapjuk ezeknek az állításoknak” – mondta Rosberg. “Való igaz, az időmérős tempónk nagyon erős volt, de a verseny számít igazán. És ami azt illeti, Kimitől láttunk egy kimagaslóan erős etapot, szóval nem fair azt állítani, hogy még jobban a mezőny előtt járunk.”

“Különösen a Ferrari fejlődött sokat, közelebb vannak hozzánk, mint a tavalyi legveszélyesebb ellenfelünk. Azt persze még korai lenne megmondani, hogy Malajziában még jobban megközelíthetnek-e minket.”

Az Ausztrál Nagydíj után a Red Bull azzal is előállt, hogy az FIA-nek esélykiegyenlítő jelleggel bele kellene nyúlnia a versenybe. Lewis Hamilton szerint még az ötlet is vicces.

“Mókás felvetés, és különösen érdekes olyanoktól hallani, akiknek az elmúlt években annyi sikerben volt részük” – fogalmazott Hamilton. “Csak egy versenyen vagyunk túl, ebből máris messzemenő következtetéseket levonni különösen szórakoztató.”

“Ez a csapat soha nem panaszkodott, soha nem kért olyat, hogy egyenlítsék ki a dolgokat. Ehelyett mindenki kidolgozta a belét, és a magam részéről nagyon büszke vagyok erre.”