A Mercedes 2014-ben ben a Forma-1 történetének egyik legerősebb évét produkálta, Lewis Hamilton és Nico Rosberg kezei között az ezüst nyíl egy évben 16 futamot nyert, abszolút számban megdöntve ezzel a McLaren 16/15-ös, 1988-as rekordját, a 19-ből 18 pole-t szerezve pedig beállították a Red Bull előző évi csúcsát.
Hamiltonnal behúzták az egyéni címet, és természetesen fölényesen nyerték a konstruktőrit is, az idei Ausztrál Nagydíjon könnyedén megszerzett kettős győzelem alapján pedig hasonló tarolásra készülnek idén is. Ha lehetséges, Hamilton szeretné még feljebb srófolni a rekordokat – mondta el a főszponzor Petronas miatt a csapat egyik hazai futamának számító Maláj Nagydíj előtt.
“Ami a saját teljesítményemet illeti, még több is van bennem. A mérnökeimmel együttműködve keressük még. Tavaly a malajziai versenyre frissen érkeztem, (az ausztráliai kiesés miatt) olyan volt, mintha az első futamom jönne. A verseny előtt nem igazán tudtam, mit bírnak majd a gumik, de végül minden ragyogóan alakult. A futam után mindent átbeszéltünk, összefoglaltunk, leírtuk, mit hogyan csináltam.”  


“Most, az ausztráliai győzelmem után igyekszem mindent kihozni az adatokból, hogy tovább javuljak. Határozottan úgy érzem, hogy ezen a versenyen még jobb lehetek, mint a legutóbbin.”
A kérdésre, hogy a Mercedes idén az összes futam megnyerését tűzte-e ki célul, a címvédő így felelt:
“A cél minden esetben az összes verseny megnyerése, még akkor is, ha épp rosszul mennek a dolgok. Idén viszont nagyon jó az autónk, és már megbízhatóbb is, szóval a cél az, hogy újra történelmet írjunk!”
Hamilton a nagy célok ellenére nem gondolja, hogy sima ügy lesz az idény.
“Nagyszerű, hogy ott tudtuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk, de 2014-ben megtanulhattuk, hogy egy kerek idény összerakása sosem könnyű. A szezonnyitó megnyerése csak egy hosszú út első lépése, nem látok bele semmit.”
“A következő lépés a Maláj Nagydíj, Melbourne óta erre is koncentráltam. A hőség és a páratartalom miatt nagyon kemény verseny ez, de úgy érzem, hogy készen állok, a célom pedig hogy megismételjem a tavalyi eredményt. Nyolcadik nekifutásra sikerült csak, de tavaly végre meglett – most nem szeretnék ugyanennyit várni megint.” 
F1: Hamilton történelmet akar írni 3


Hamilton a melbourne-i kiesés miatt 2014-ben lépéshátárnyból kezdte az évet, most viszont övé volt az első vér a legveszélyesebb ellenfélnek számító Nico Rosberg ellen, de azt mondja, ez semmit sem számít, ugyanúgy hajt mindig.
“Fejben ez egyáltalán nem jelent semmit. Tavaly újra világbajnok lettem, és éreztem, hogy nem a szerencsén múlott. Megérdemelten tartok is. Rohadt keményen megdolgoztam az ausztráliai győzelemért is, ahhoz sem volt köze a szerencsének.”