F1: Senki nem mert kockáztatni a Német Nagydíjjal 2
Bár a 2015-ös Forma-1-es versenynaptárba az elmúlt években megszokott rotációnak megfelelően bekerült a Nürburgringen rendezendő Német Nagydíj, már januárra világosnak látszott, hogy ott bizony nem lesz verseny. 
A németországi verseny váltóhelyszíne, Hockenheim ugyan még halvány reményt jelentett a Német Nagydíj megmentésére, de ez sem jött össze, így a múlt pénteken az FIA törölte is az idei futamot.
A hockenheimi pálya főnöke, Georg Seiler szerdán a Sport Bildnek nyilatkozva igyekezett tisztázni, hogy nem ők a hibásak a kudarcért:
“Valakinek vállalnia kellett a pénzügyi kockázatot, de közepes méretű cégként mi ezt nem tehettük meg. Az idei nagydíj sorsáról szóló döntés nem a mi felelősségünk volt” – szögezte le.
 
Hockenheim azzal a feltétellel ajánlkozott, hogy a sok millió eurós rendezési díjat nem fizetik, ellenben Ecclestone viheti az amúgy a pályának járó jegybevételeket, de ezt nem fogadta el az F1 ura. A Mercedes hajlandó lett volna a pálya veszteségeinek felét átvállalni, de ez pedig Hockenheimnek nem lett volna jó üzlet.
“A jegyeladás nem a mi dolgunk, a szervezőnek kell biztosítania, hogy meglegyen a pénz a futamra” – mondta Ecclestone a Sport Bildnek.