A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Lewis Hamilton és Nico Rosberg laza magabiztossággal hozta a kettős győzelmet, a Mercedes AMG előnye pillanatnyilag még nagyobbnak látszik, mint tavaly volt.
Ennek ellenére a címvédő csapatnál nem nyugodtak, a főnök, Toto Wolff szerint az alakulat első “hazai” futama, a Maláj Nagydíj előtt, és később sem lazíthatnak. 


“Melbourne-ben hibátlan hétvégénk volt, az eredmény pedig megérdemelt jutalom volt mindannyiunk számára, hiszen keményen dolgoztunk a W06-oson. A csapat minden tagja megérdemli a sikert. Azonban ez csak egy verseny volt” – szögezte le az osztrák.
 
“Nem fogunk lazítani, és nem is tehetjük meg, hiszen nagyon elszánt ellenfelek üldöznek minket. A Ferrari egyértelműen előrébb lépett, a Williams is nagyon erősnek látszik, az idénynek ebben a szakaszában még senkit nem lehet leírni, harcra készülünk a következő fordulókban.”
“A következő csata Malajziában jön, a Petronas otthonában, mi pedig ugyanolyan lendülettel támadunk majd, mint Ausztráliában tettük. Mi úgy tekintünk erre, hogy megint a nulláról kezdünk, a céljaink egyáltalán nem változtak.”
A Mercedes és a többi csapat sem futhat neki nyugodtan a szepangi kihívásnak, ugyanis pillanatnyilag a versenyhétvége mindhárom napjára zivatarokat jósolnak, ami bármilyen papírformát könnyedén borít.