Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat szerint a Maláj Nagydíjon jobb formában lehet a Red Bull, mint az idénynyitó ausztrál futamon. Azok után, hogy Ricciardo első motorja már a szabadedzésen elfüstölt, a futamot körhátránnyal csak a hatodik helyen fejezte be, orosz csapattársa pedig váltóhiba miatt el sem jutott a rajtrácsig.


Azóta kiderült, hogy a váltó hibáját nem a Renault-motor vibrációi okozták, ahogy a csapat először feltételezte, az alkatrész a hirtelen leeső olajnyomás miatt melegedett túl.

A pocsék kezdés ellenére Ricciardo optimista Malajzia előtt. “Jó érzéseim vannak a következő versennyel kapcsolatban” – fogalmazott az ausztrál. “Tudom, hogy nagyon sok mindenen kell javítanunk, de bízom benne, hogy ezek nagy részét Malajziáig el tudjuk végezni, így javulhat a teljesítményünk.”

“A szezon elkezdődött, az első versennyel kapcsolatos izgalom már a múlté. Malajziában várhatóan mindenkinek sokkal simább hétvégéje lesz.”

Kvjat sokat tanult élete első Red Bull-os hétvégéjén. “Az első hétvége tele volt kihívásokkal, de sokat tanultunk. Számomra kulcsfontosságú volt az új csapathoz való alkalmazkodás.”

“A verseny természetesen nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de már túl vagyok rajta. Jó, hogy Malajzia ilyen gyorsan következik. Van bennünk potenciál, amit remélhetőleg meg is tudunk mutatni.”