Noha a 2015-ös szezon nem kezdődött rosszul a Force India számára, a csapat tisztában van vele, hogy a későn bemutatkozott autó még a fejlesztési ciklusa elején jár. A Force India csak az utolsó pillanatban, a harmadik előszezoni teszten mutatta be új autóját, amely ugyan megbízhatónak tűnik, de még nem elég gyors.


Vijay Mallya tulajdonos szerint sok munka vár még a csapatra, ha rendszeres pontszerző akar lenni. “Több teljesítményre van szükségünk, ha rendszeresen pontszerzők akarunk lenni” – ismerte el Mallya. “Már ezen a hétvégén is lesz néhány kisebb újításunk, a nagyobb lépésekre azonban az európai szezonig kell várnunk.”

Az ausztrál futamon a 11 célba érő közül Nico Hülkenberg a hatodik lett, de a német tudja, hogy nem lehet elszállni ettől az eredménytől. “Tudtuk, hogy a megbízhatóság az erősségünk, és ezt ki is használtuk” – vélekedett Hülkenberg.

“Nem hibáztunk, jó volt a stratégiánk, és ebből előnyt kovácsoltunk, miközben a riválisoknak problémáik voltak. Ugyanakkor két lábbal a földön kell maradnunk, mert pontosan tudjuk, hogy milyen körülmények között értük el ezt az eredményt. A következő versenyek nehéznek ígérkeznek.”

Bob Fernley, a csapat helyettes csapatfőnöke nem lesz könnyű beérni a Saubert és a Toro Rossót. “Nem kérdés, mindketten erősnek tűnnek, de a szezon hosszú” – bizakodott Fernley. “Már többször láthattuk, hogy erős második ‘félidővel’ bármi megfordítható.”

“Lesznek problémáink az első néhány versenyen, lehet, hogy olykor a pontszerzés is nehéz lesz, de ha lehetőségek adódnak előttünk, ki fogjuk használni.”