Ahogy a Vezess.hu is megírta, Fernando Alonso állítólag sikerrel teljesítette az összes rövid- és hosszú távú memóriát, valamint a reflexeket vizsgáló tesztet vasárnap Cambridge-ben, így lehetőséget kapott, hogy induljon a hétvégi Maláj Nagydíjon.


Bár hétfő délelőttig sem Alonso, sem a McLaren-Honda nem adott ki hivatalos közlést, a spanyol lapok arról írnak, hogy a versenyző “órákon belül” útra kel Malajziába.
A kétszeres világbajnokra nem vár könnyű hétvége: csütörtökön részt kell vennie a hivatalos versenyzői sajtótájékoztatón, amelyen garantáltan megizzasztják majd a február 22-i tesztbalesetet firtató kérdéseikkel az újságírók, majd a pálya orvosai előtt is bizonyítania kell, hogy képes a vezetésre, csakis az ő jóváhagyásuk után lesz biztos a futamon való részvétele.
Alonsóval ellentétben Melbourne-ben ugyan ott volt, és az összes edzésen indult is a williamses Valtteri Bottas, de a kvalifikáción szerzett porckorongsérve miatt a szezonnyitó futamot ki kellett hagynia. A finn pilóta az elmúlt héten Indonéziában igyekezett felépülni, menedzsere, Didier Coton szerint a fiatal tehetség már tűkön ül, még vasárnap is hajt, hogy készen álljon.

F1: Bottas tűkön ül, Alonso utazik 3


Ahogy Alonso esetében, Bottasnál sem lehet persze biztosra venni a szepangi indulást, ha kimarad, akkor valószínűleg a Mercedes AMG tartalékosa, Pascal Wehrlein helyettesíti majd. A DTM-es német tehetség februárban tesztelt a Force Indiánál és a lebetegedett Lewis Hamilton helyett is beugrott, ha most a Williamshez is betolják, akkor a négyből három Mercedes-motoros csapat autójában is megfordul – és minden bizonnyal értékes információkat vihet magával a gyári csapathoz.