Emlékezetes pillanatokkal és emlékezetes mondatokkal tisztelgünk a háromszoros Forma-1-es világbajnok brazil autóversenyző előtt. 
Ayrton Senna 
1960. március 21.-1994. május 1.

“Mindannyian gyerekek vagyunk, az egyetlen különbséget egy felnőtt és egy gyerek között a játékaiban találjuk meg. Fontos, hogy mindig megtaláljuk a visszautat ehhez az állapothoz.”
Ayrton Senna ma lenne 55 éves 1
“Egyetlen dolog van, ami a szenvedélyt életben tarthatja: a vágy, ami elhatározássá kell, hogy váljon – hinned kell, hogy sikerülni fog!”
Ayrton Senna ma lenne 55 éves 2
“Ha van egy célod az életedben, egy igazi cél, nem számít, hogy szegény vagy gazdag származású vagy, ha keményen dolgozol és hiszel Istenben, elérheted a sikert az életedben.”
Ayrton Senna ma lenne 55 éves 3
“Tudom, hogy lehetetlen mindig győzni. Én csak remélem, hogy a vereség nem ezen a hétvégén jön el .”
Ayrton Senna ma lenne 55 éves 4
“Ha második vagy, te vagy az első vesztes.”
Ayrton Senna ma lenne 55 éves 5
“Ha olyan balesetet szenvedek, amely az életembe kerülhet, azt remélem, hogy gyorsan és azonnal történik majd. Nem akarok tolószékbe kerülni. Ha élek, teljes életet akarok élni, teljesen átélve mindent, mert intenzív ember vagyok.”
Ayrton Senna ma lenne 55 éves 6
Senna 1990-ben már ott ült a világ tetején, nyomasztó fölénnyel utasított maga mögé mindenkit. Mégis egy ilyen kör izgalmasabb, mint ma az egész futam. Mert ember és gép folyamatos küzdelme látható minden másodpercben.
Interjú Ayrton Sennával az első Forma-1 Magyar Nagydíj előtt.