Bár a 2015-ös Forma-1-es versenynaptár szerint a július közepi Német Nagydíjat a Nürburgringen tartanák, jó ideje világos, hogy az évek óta küszködő, tulajdonosváltáson is átment pálya nem tudja fogadni a versenyt, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone nemrég leszögezte, hogy ott nem hajlandók kifizetni a rendezési díjat.


Halvány reményt jelenthetett, hogy az éves rotációban rendezett futamnak van másik helyszíne is, a Hockenheimring, de mostanra világos, hogy ők sem tudnak beugrani.
“Hockenheimben nem tervezünk Forma-1-es nagydíj rendezésével 2015-ben. A döntés utolsó határideje is rég elmúlt már, a komolyan vehető szervezés immár lehetetlen” – mondta a pálya főnöke, Georg Seiler a Mannheimer Morgen lapnak kedden.
2015-ben eredetileg 21 futamból állt volna a világbajnokság, de az előzmények nélkül, meglepetésre visszavett Koreai Nagydíjat később törölték, és nagyon úgy néz ki, hogy az FIA Motorsport Világtanácsa ugyanezt teszi majd most pénteken a német versennyel is. 
A Német Nagydíj kidőlésével 45 éves sorozat szakad meg, utoljára 1960-ban fordult elő, hogy nem volt az országban Forma-1-es futam.