A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj alapján úgy tűnik, hogy a Mercedes AMG idén még erősebb, még nagyobb fölényben van, mint 2014-ben. Lewis Hamilton és Nico Rosberg laza kettős győzelmet aratott Melbourne-ben, a csapatfőnök, Toto Wolff pedig úgy véli, hogy Malajzia még jobban fekszik majd nekik.


“A legnagyobb különbség a közepes és gyors kanyarokban jelentkezik, ez az autónk erőssége. Korábban a Red Bull volt ebben a legjobb, de úgy tűnik, jelenleg mi vagyunk a legversenyképesebbek. Az egyenesekben a Williams és a Ferrari akár 10-12 km/h-val is gyorsabb nálunk, kisebb a légellenállásuk” – magyarázta az osztrák, arra utalva, hogy a W06-os sokkal jobb leszorítóerővel rendelkezik.
A kérdésre, hogy ezek szerint a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon még gyorsabbak lesznek-e, így felelt:
“Valószínűleg igen. Aerodinamikailag jók vagyunk, az erőforrás is jó, és az integráció terén is jó munkát végeztünk. A csapat összhangban dolgozik, a tél során nagyon sokat foglalkoztunk azzal, hogy mindenki tudja a dolgát. Talán fáradtabbnak is érzem magam most, mint a tavalyi szezon végén – de az eredmények is láthatók.”
“Persze ugyanakkor Melbourne-ben tökéletes hétvégénk volt, hibátlan autó, hibátlan pilóták, megvolt a kettős győzelem. Azért nem lehet mindig ezzel számolni.”