A szezonkezdet előtt pár héttel feltámasztott Manor Marussia a 2015-ös idény elejére a tavaly a Caterhamnél Abu-Dzabiban beugrott Will Stevenst, valamint a szintén a Caterhamnél alkalmi tesztelőként dolgozó Roberto Merhit szerződtette.
Ahogy azóta kiderült, versenyezni még nem volt alkalmuk, és akár az is elképzelhető, hogy az utóbbi pilótának nem is lesz. Nyílt titok, hogy Merhi nem a teljes idényre írt alá a Manorral, olyannyira, hogy Formula Renault 3.5-ös szerződését sem bontotta fel, pedig az pár ponton ütközik is a Forma-1-ével.


“A csapat nagyon számít rám, inkább engem szeretnének, mint valakit, aki milliókat hoz” – állította Merhi a manoros helyzetről a spanyol EFE hírügynökségnek.
Hogy ezt tényleg így gondolják-e a Manornál, az már más kérdés, ugyanis az olasz Autosprint szerint az egykor a Saubernél bemutatkozott, tavaly a Caterhamnél versenyző Kobajasi Kamui már tárgyal a csapattal. A 28 éves japán versenyző menedzsere, Funada Csikara a melbourne-i paddockban is ott volt.
Kobajasi a Caterham összeomlása miatt 2015-re Japán első számú formaautós szériájába, a Super Formulába igazolt a Toyota versenyzőjeként.
A Manor a melbourne-i betli után egyébként határozottan indulni akar a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon, a csapatfőnök, John Booth Ausztráliában állította, hogy “egyértelműen” részt vesznek az autóik a szepangi edzéseken.