Az Ausztrál Nagydíj utáni második, hagyományos, leülős versenyzői sajtótájékoztatón egymásnak ment Sebastian Vettel és Nico Rosberg, a ferraris német be-beszólogatott mercedeses honfitársának.
Ahogy köztudott, a versenyt jó félperces előnnyel nyerte a Mercedes, és amikor Rosberg arról beszélt, hogy reméli, a többiek közelebb kerülnek majd hozzájuk, Vettel nem hagyta ki a ziccert:


“Na most őszintén, tényleg ezt szeretnéd?” – kérdezte nevetve. “De komolyan. De tényleg, 30 másodperccel előttünk értek be, és komolyan azt reméled, hogy szorosabb lesz a verseny? Szóval reméled, hogy lelassultok, így gondolod?”
Rosberg igyekezett diplomatikus lenni: “Remélem, hogy kihívást tudtok támasztani, ez fontos lenne a nézők, a sportág szempontjából, én pedig gondolok a show-ra is. Tényleg. Egy részem igenis törődik azzal, hogy a nézők élvezzék, amit látnak, szóval ha kicsit közelebb kerülnétek hozzánk, az jó lenne.”
Vettel trükkösen válaszolt: “Rendben van. Akkor ha nem bánod, először is azt javaslom, hogy Malajziában nyissátok meg a garázst, hogy mindenki körülnézhessen nálatok! Erre gondoltál? Na jó, csak viccelek!”
A mercis besétált a csapdába: “Jöhetsz, ha szeretnél, meghívhatunk.”
Vettel: “Köszönöm a meghívást, menni fogok! Mérnöki szoba, eligazítás? Ott leszek!”
F1: Így szólt be Vettel Rosbergnek 3


Rosberg láthatóan nem találta olyan viccesnek a párbeszédet, ezért később, amikor Vettel arról beszélt, mennyire sajnálja, hogy Kimi Räikkönen kiesett a másik Ferrarival, megpróbált ő is visszaszúrni: “Tényleg sajnálod, hogy a csapattársad nem ért célba?”
Vettel ügyesen levette a lepattanót: “Hát, nem tudom, hogy ti hogy vagytok egymással, de mi Kimivel nagyon jól kijövünk! Szóval igen, kár érte. Pillanatnyilag az a legfontosabb számunkra, hogy beérjünk benneteket, ehhez pedig mindketten kellünk, szóval igen, őszintén sajnálom, tényleg nem szerettem volna, hogy a másik autónk ne érjen célba.”