Felipe Massa a bokszban bukta el a harmadik helyet Sebastian Vettellel szemben az Ausztrál Nagydíjon, a brazil szerint pechje volt, hogy a kerékcseréje után forgalomba került. A bokszkiállásig Massa biztosan őrizte a harmadik helyet Vettellel szemben, a német ott volt a nyakán, de igazán komoly támadást nem tudott indítani.


“Elérhető lett volna ma a dobogó” – mondta Massa. “Minden esélyünk megvolt arra, hogy küzdjünk a harmadik helyért, de a bokszból kijövet beszorultam egy lassabb autó mögé, és ebből Sebastian előnyt tudott kovácsolni. Egy kicsit fájt, amikor láttam, hogy elém jön vissza a pályára.”

Massa tavaly az első körben adta fel az Ausztrál Nagydíjat, ehhez képest egész jó eredményként értékelte a negyedik helyet. “A pozitívumokra kell koncentrálnunk, márpedig tavalyhoz képest ez jó rajt volt.”

“Tudjuk, hogy a Ferrari versenyképes, keményen kell hajtanunk, hogy tartsuk velük a lépést.”

Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója szerint is ez a kulcs, vagyis nem csak a forgalom miatt veszített pozíciót Massa. “Sok munka áll előttünk, a Ferrari ugyanis jelenleg gyorsabb nálunk” – ismerte el Symonds. “Taktikailag nehéz verseny volt a mai.”

“Mindenképp Sebastian előtt akartunk kijönni, hogy megakadályozzuk az elévágást, de ezekben a körökben látszott, hogy nagyon gyors. Valójában nem sokat tehettünk a Ferrari ellen, mindenképp elénk került volna.”

A Williams másik pilótája, Valtteri Bottas hátfájdalmak miatt nem indulhatott a futamon.”Nagyon keményen dolgoztam, azonnal elkezdtük a kezelést is, ezért nagy csalódás volt, amikor értesültem róla, hogy nem indulhatok a versenyen. Ezzel együtt tiszteletben tartom az FIA döntését” – nyilatkozta Bottas. “Most van két hetem arra, hogy teljesen meggyógyuljak. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy Malajziában teljesen fitten és még erősebben ülök vissza az autóba.”