A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein a Mercedes ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, Nico Rosberg és Lewis Hamilton elképesztő fölénnyel zárt az élen.


A második edzésen mögöttük a két Ferrari következett, igazolva, hogy a télen nagyot lépett előre az olasz csapat. Sebastian Vettel óvatos elégedettséggel nyilatkozott:
“Nem lenne rossz, ha a többiek előtt tudnánk maradni. Abban biztos vagyok, hogy a Mercedes elérhetetlen, realistának kell lenni, de a fő az, hogy mi is jól mentünk, és semmilyen problémánk nem volt. Nagyon simán ment minden, nem is emlékszem, mikor volt utoljára ennyire sima péntekem, szóval ebből a szempontból nagyon jó volt” – mondta a négyszeres világbajnok.
A Ferrari legközelebbi ellenfele a Williams lehet, de a csapat brazil veteránjának, Felipe Massának egyáltalán nem volt sima napja, az autó szerelése miatt nem is vezetett délután. Így viszont lehetősége adódott megfigyelni a többieket, a nap végén így értékelt:
F1: Hihetetlen a Ferrari tempója 3


“Láttam, hogy hihetetlen köridőket mentek a Ferrarik a hosszabb etapokon, szóval nagyon oda kell figyelnünk rájuk. Persze azt is meg kell tudnunk, mi hol állunk, szerintem holnapra, főleg az időmérő után pontosan megtudjuk majd.”
“A Mercedes elérhetetlen. A Ferrari sokat javult, de mi is ott vagyunk, és bár a Red Bull nem mutatott annyit, mint tavaly, sok minden változhat holnapra.”