Bő öt hónap telt el azóta, hogy a tavalyi, esős Japán Nagydíjon a marussiás Jules Bianchi életveszélyes agysérülést szenvedett, amikor a pályáról kicsúszva egy másik autót mozgató traktornak csapódott.


A november közepén Nizzába hazaszállított pilóta állapotáról a család viszonylagos rendszerességgel tájékoztatja a nagyközönséget, most édesapja, Philippe nyilatkozott az olasz La Gazzetta dello Sportnak. Nincsenek jó hírei.
“Jules továbbra is kómában van. Amíg nem tér magához, nem tehetünk mást, mint várunk.  Türelemre van szükség, nagyon nagy türelemre, és borzalmas a tudat, hogy bármelyik pillanatban hívhatnak a kórházból, hogy megtörtént a legrosszabb. De Jules kedvéért olyan erősnek kell lennünk, mint ő maga” – mondta.
“Amíg ebben az állapotban van, az orvosok sem tudnak semmit mondani. Vagy magához tér vagy nem fog. De szerintem felébred majd, nem a semmiért küzd már ilyen régóta” – tette hozzá.
F1: Bianchi örökre kómában maradhat 3
A Ferrari saját nevelésű sztárja lehetett volna


Míg a fiatal francia a kórházban fekszik, a Forma-1 már az új szezon nyitányára készül, vasárnap Melbourne-ben újra felbőgnek a motorok. Bianchi édesapja tisztában van vele, hogy az élet fia jelenléte híján is megy tovább, de azt mondja, a baleset körülményeit még tisztázni kell, annak ellenére is, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség már tavaly decemberben lezárta a saját vizsgálatát.
“Mit mondhatnék? A show-nak folytatódnia kell, ezt el kell fogadni, ilyen az élet. Azt nem tudjuk egyelőre, mihez kezdünk, de annyi biztos, hogy nem szokványos versenybalesetről volt szó. Ha valakit felelősség terhel, az meg fog fizetni, ez nem kérdés.”