A hétvégén elkezdődik a 2015-ös Forma-1-es szezon, amelynek toronymagas esélyesként futhat neki a Mercedes. A tesztek eredményei alapján nem várható, hogy bárki megnehezíti a csapat dolgát Melbourne-ben, de Nico Rosberg azért óvatos. “Jó telünk volt, de egy tesztszezonban mindig vannak problémák” – mondta Rosberg.


“Mindig akadnak kihívások, amelyeken úrrá kell lenni. Semmit nem vehetünk biztosra, oda kell tennünk magunkat. Személy szerint a szokásosnál is keményebben hajtottam magam, hogy készen álljak a Lewis elleni visszavágóra. Bár a csapattársam csak egyike azoknak a riválisoknak, akiket le kell győznöm a vb-címért.”

Hamilton is próbálja a valóságosnál kisebbnek láttatni a Mercedes előnyét. “Az évnek ebben a szakaszában még nem tudjuk, hogy mire számíthatunk” – így Hamilton. “A tesztelés csak egy alapbenyomást ad az autó viselkedéséről, ami igazán számít, az csak most jön.”

“Friss vagyok, fitt vagyok, nyugodt vagyok, pozitív a hangulatom. Készen állok a szezonra!”

“Rengeteget dolgoztunk az új idényre készülve, a teszteken stabil alapokat sikerült letennünk” – hangolt az Ausztrál Nagydíjra Toto Wolff csapatfőnök. “Jósolni azonban most még nem lehet, majd Melbourne-ben és utána kiderül, hol is állunk. Még nem versenyeztünk az idén, márpedig az igazi komoly teszt csakis ez lehet.”