A Ferrari a McLarenhez átigazolt Fernando Alonso helyére az évek óta csábítgatott Sebastian Vettelt ültette, aki így barátja, a csapat 2007-os bajnoka, Kimi Räikkönen mellé került.


A maranellói csapat tavaly novemberben kinevezett új főnöke, Maurizio Arrivabene szerint ezzel össze is állt a “tökéletes párosítás”, még ha a két versenyző eléggé eltérő személyiség is.
“Másféle emberek, igen. Kimi az a fajta, aki nem szeret üresen fecsegni, csak a komoly dolgokról beszél. Vagy pár perc után vége a beszélgetésnek és utat mutat, vagy órákig tart, és ölelésekbe torkollik. Egyesek szerint fura. De pilóták mind furcsák. Viszont Kimi egy nagyon jó srác és jó versenyző” – jellemezte a 35 éves finnt az Autosportnak.
“Seb más típus, ő a munka a mindene. Egy másik németre (Michael Schumacherre – a szerk.) emlékeztet… Lenyűgözött az összpontosítása, ahogyan az autó részleteivel foglalkozik. Jegyzeteket készít, az értekezleten pedig azokból dolgozik. Nagyszerű” – mondta a Red Bulltól érkezett négyszeres világbajnokról. 
“Két eltérő versenyzőnk van, de mindketten nagyon elkötelezettek. Sebastian máris teljesen beilleszkedett a csapatba, 120 százalékosan a család tagja. Emellett vicces srác, szuper személyisége van, de két lábbal áll a földön, nem egy bonyolult ember, de egyáltalán nem csodálom, hogy négyszer nyert bajnokságot. Michaelt követően pedig csak Kimi hozott bajnoki címet a Ferrarinak, szóval tényleg megvan a tökéletes párosítás.”
F1: A Ferrarié a tökéletes páros 3


A Vettelt sokáig csalogató, Räikkönent pedig 2014-re visszahívó korábbi csapatfőnök, Stefano Domenicali is megszólalt a hétvégén, ő a Ferrari-specialista Leo Turini blogjának nyilatkozott. Az immár az Audinál dolgozó olasz hangsúlyozta, hogy a tavalyi küszködések ellenére sem bánja, hogy Räikkönent visszavette a csapathoz, azt pedig egyenesen sajnálja, hogy Vettellel végül nem dolgozhatott együtt.
“Egy pillanatra sem bántam meg, hogy Räikkönent visszahoztam Maranellóba. 2013-ban ez volt a helyes döntés, és ma is ugyanígy döntenék. Azt pedig sosem titkoltam, mennyire nagyra tartom Sebastiant, szóval nagyszerű lett volna egy garázsban dolgozni vele, de végül nem így alakult.”