Sebastian Vettel 2008-ban az Olasz Nagydíjon a Toro Rosso-Ferrarival aratta első Forma-1-es futamgyőzelmét, a pletykák, spekulációk pedig már akkor megindultak arról, hogy ő lehet a maranellóiak következő Schumacherje.
A német pilóta aztán 2009-ben a Red Bull nagyobbik csapatához lépett tovább, ahol több tucatnyi futamgyőzelmet, és négy világbajnoki címet szerzett, 2014 októberében viszont bejelentette a távozását, később pedig hivatalossá vált, hogy a Ferrarinál folytatja.


A versenyző az olasz Gazzetta dello Sportnak most elárulta, hogy Maranellóból folyamatosan csábítgatták.
“2012-13 telén titokban jártam Maranellóban, hogy tárgyaljak (az elnök Luca di) Montezemolóval. De az első tapogatózások már 2008-ban megtörténtek, 2010-ben aztán megint, és bár tavaly nyárra (Stefano) Domenicali már nem volt ott, a kapcsolatot Marco Mattiaccival is fenntartottam és Montezemolóval is tárgyaltam újra” – mesélte.
“Haladtunk is a megegyezés felé, és kikértem Michael (Schumacher) menedzsere, Sabine Kehm véleményét is. Sajnos Michaellel nem beszélhettem meg ezt” – utalt a hétszeres bajnok Ferrari-legenda szomorú állapotára.
Vettel korábban azért már beszélgetett bálványával a ferraris lehetőségről: “Ó, igen! Még régebben elmeséltem neki, hogy Domenicali ajánlatot tett, ő pedig azt mondta, hogy ha igent mondok, akkor kellemes légkört, és hatalmas lelkesedést találok majd Maranellóban.”
F1: Vettelt hét éve hívták a Ferrarihoz 3


A német pilóta első ferraris tesztszezonja nem alakult rosszul, úgy tűnik, hogy a Ferrari nagyot lépett előre 2014-hez képest, de Vettelnek kétsége sincs afelől, hogy a bajnoki címért idén is a Mercedes versenyzői küzdenek majd: 
“50-50, hogy melyikük győz végül. Tavaly nem gondoltam, hogy ilyen erős lesz Rosberg, főleg az időmérőn. Aztán a futamokon is nagyon közel volt Hamiltonhoz.”