Nico Rosberg szerint nem valószínű, hogy az idén jelentősen változik a kapcsolata csapattársával, Lewis Hamiltonnal. A tavalyi szezont lényegében kizárólag a Mercedes két pilótája közötti rivalizálás dobta fel, amely a Belga Nagydíjon történt ütközésben csúcsosodott ki.


Ezt követően a két versenyző alig beszélt egymással, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után azonban Rosberg elsőként gratulált Hamiltonnak a vb-címhez. “Tavaly voltak nehéz pillanatok, ami elkerülhetetlen egy ilyen helyzetben. Biztos vagyok benne, hogy az idén is ugyanez lesz, de megadjuk a másiknak a neki kijáró tiszteletet” – mondta Rosberg.

Rosberg és Hamilton korábban jó barátok voltak, a német szerint ezeknek az időknek végleg vége. “Azt hiszem, nem nagyon fogunk már közösen sztorizgatni Monacóban. Lewis évekkel ezelőtt még átjött hozzánk hamburgerezni, ilyen soha többé nem lesz.”

Hamilton sem tűnik különösebben nyitottnak a régi barátság felmelegítésére. “Nem tudom, mit mondhatnék erről. Tavaly volt egy csomó versenyünk, amelyen próbáltunk jól szerepelni, az idén is ez várható. Az a terv, hogy minél többször nyerjünk a csapatnak” – fogalmazott Hamilton.

“Nem ültünk le, hogy átbeszéljük az előző évet. Sokat tanultunk tavaly, nem hiszem, hogy bármiről is kellene beszélnünk. Egyébként ami azt illeti, egy csapaton belüli verseny is izgalmas, de a legjobb az lenne, ha egy másik csapattal kellene küzdenünk.”