Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nem elég, hogy anyagi problémákkal küzd a sport, a rajongókat a Mercedes nagy motorelőnye is elfordíthatja a sorozattól. Noha a Renault úgy véli, hogy sikerült csökkentenie a hátrányát a németekkel szemben, a Mercedes az idén is több lóerővel gazdálkodhat.


“Fontos, hogy a Forma-1-ben jó versenyek legyenek. Minél inkább hasonló a csapatok teljesítménye, annál jobbak a versenyek” – mondta Horner.

“Szerintem ez a legfontosabb szempont a szurkolók számára. Az erőforrásnak ugyanakkor jelenleg nagy szerepe van a csapatok teljesítményében, szükséges lenne csökkenteni a legjobb és legrosszabb közötti különbséget. Ettől automatikusan jobbak lennének a versenyek.”

Horner szerint a jelenlegi motorok is felelősek a kiscsapatok anyagi gondjaiért. “Az erőforrás jelentősen megdobja a költségeket, fontos lenne sürgősen megvizsgálnunk ezt a kérdést. Ez alapvető fontosságú lenne, és mindenkinek érdeke.  Fontos, hogy közösen próbáljunk megoldást találni a problémákra.”