A katasztrofális 2013-as év után a Mercedes-erőforrással szerelt Williams ragyogó feltámadást produkált 2014-ben, a Red Bull mellett ők voltak képesek oda-odaszúrni a domináló Mercedes-csapatnak.
A 2015-ös téli tesztek alapján idén is versenyképes lehet a patinás brit alakulat, de a vezető tesztmérnök, Rod Nelson szerint a nagyot javult Ferrarira is oda kell majd figyelniük. Sebastian Vettel legjobb gyors köre ugyan négy tizeddel rosszabb volt Valtteri Bottas williamses csúcsánál, de a mérnök azt mondja, ez nem a valós különbség. 


“Úgy gondolom, Vettel kicsit túlerőltette annak a körnek az elejét és féltávra kicsinálta a gumikat – szóval szerintem a Ferrari közelebb lesz hozzánk, mint ahogy (az idők alapján) látszik. Velük fogunk birkózni, legalábbis az idény elején biztosan.”
A Mercedes viszont elérhetetlennek tűnik, Nico Rosberg Barcelonában lágy keveréken gyorsabb körre volt képes, mint a Williams szuperlágyon.
“A Mercedes hihetetlen erősnek tűnik, szerintem sokan elgondolkodtak egy kicsit a tempójukat látva. Mi biztosan elgondolkodtunk, de azért a dobogókra így is esélyesek lehetünk majd” – mondta Nelson. 
F1: A Williams tart a Ferraritól 3


A Williams a tavalyi eredményes év után idén merészebb lesz, ígéri a szakember:
“A 2013-as év után a legfőbb célunk a rendszeres pontszerzés volt, szóval inkább kerültük a rizikót. Jó adag pontot kellett gyűjtenünk, hogy tovább merjünk lépni és a dobogós helyezéseket célozzuk – aztán ha egy kicsit jobban alakultak vlna a dolgok, esetleg egy-két győzelem is becsúszhatott volna.”
“Úgy gondolom, hogy idén talán már kevésbé félünk majd kockáztatni. Megvan egy bizonyos teljesítményszintünk – majd meglátjuk, mire elég, de azt hiszem, elég jó képünk van róla -, szóval joggal számíthatunk arra, hogy a legtöbb futamon erős pontokra hajthatunk majd.”