Niki Lauda, a Mercedes elnöke nem ért egyet azokkal, akik szerint a csapat előnye még a tavalyinál is nagyobb lesz a jövő héten kezdődő szezonban. A W06-os ugyan verhetetlennek tűnt a téli teszteken, de ennek Lauda szerint nincs túl nagy jelentősége.


“Nagyon érdekes szezon előtt állunk, amely nem csak a Mercedesről szól majd” – mondta Lauda. “A bajnokság valószínűleg nem kizárólag Lewis és Nico között dől majd el, egy harmadik, sőt akár egy negyedik pilóta is beleszólhat.”

“A magam részéről a tesztekre nem sokat adok, csak annak hiszek majd, amit Melbourne-ben látok. Jól felkészültünk az új idényre, és ami azt illeti, egyelőre jól megy a Ferrarinak is. Ennek pont az ellenkezője igaz most a McLarenre, de gyorsan változhatnak a dolgok.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is úgy véli, hogy a csapat nem kényelmesedhet el a tesztek eredményeitől, mert nehéz megítélni, hol állnak a riválisok.

“A tesztekből mindig nehéz olvasni, de az igaz, hogy egyelőre minden jónak tűnik” – fogalmazott Wolff. “Most azt kell bizonyítanunk, hogy egy versenyhétvégén is meg tudjuk csinálni ugyanezt. Nyugodtan lehetünk optimisták, de úgy kell gondolkoznunk, hogy a pohár egyelőre csak félig van tele.”