Nagy megrökönyödést keltett a múlt héten, amikor a Lotus F1 bejelentette, hogy fejlesztő és tesztpilótaként a 26 éves Carmen Jordát igazolták. 


Nem azért mert Jordá nő, sokkal inkább azért, mert eddigi nemzetközi pályafutása során nem hogy futamot nem nyert, három GP3-as idény alatt még egy árva pontot sem szerzett. Volt GP3-as versenytársai a Twitteren is jelezték meglepetésüket.
2012-es Ocean Racing-es csapattársa, Rob Cregan például ezt írta: “Carmen Jordá egy tekercs filmet sem tudna előhívni, nem hogy egy hibrid F1-es autóból a teljesítményt. Az F1 a tehetségről szól, nem a kamupozíciókról.”
A pilótanő a német Sport Bildnek azt mondta, a reakciókat csak az irigység szülte:
“A Forma-1-ben dúl az irigység. Nagyon kevés hely van, szóval nagyon kevesen kerülnek be. Rob nyilván irigy, hogy én bekerültem, ő pedig nem. Sok szerencsét kívánok neki, ennyit tudok mondani.”
Jordá először a Lotus szimulátorán dolgozik majd, az év egy későbbi pontján pedig az E23-ast is vezeti, de ez még arrébb van, ahogy a Forma-1-es versenyengedély, a szuperlicenc megszerzése is: “Először meg kell ismernem a csapat működését. A GP3-at össze sem lehet hasonlítani a Forma-1-gyel. A szuperlicenc pedig ráér, lépésről lépésre haladok.”
F1: Visszaszólt a pilótanő 3


Míg a spanyol hölgy számára messze van a tényleges vezetés, a Forma-1-ben negyedik éve dolgozó, két hete a barcelonai teszten is pályára lépett Susie Wolff idén még kétszer autóba ül majd, közölte ma a Williams. A Mercedes-főnök Toto Wolff felesége a Spanyol és a Brit Nagydíj pénteki első edzésein vezeti majd az FW37-est.